header

Rabarberkage med marengs

Ingredienser

175 g smør, blødt
150 g sukker
korn af 1 stang vanilje
1 knsp salt
3 æggeblommer
250 g mel
2½ tsk bagepulver
5-6 spsk sødmælk
500 g rabarber, rensede og skåret i mindre stykker
3 æggehvider
200 g sukker
100 g mandler, smuttede og grofthakket
lidt rasp

Fremgangsmåde

Smør en lille bradepande eller et ovnfast fad med smør og drys med lidt rasp.
Pisk sukker og smør godt med en el-mikser, til det er lyst og luftigt. Tilsæt vaniljekorn, salt og æggeblommer – pisk igen. Bland mel med bagepulver og rør det i lidt efter lidt sammen med mælken.
Hæld dejen i formen og glat overfladen.
Tænd for ovnen på 200 grader.
Pisk æggehviderne næsten stive. Pisk sukkeret i ad nogle gannge og pisk til det er en sej og tyk marengsmasse. Vend rabarbarstykkerne i sammen med mandler og fordel marengsen oven på dejen.
Bag kagen i 40-45 min. midt i ovnen.