header

Rabarbertærte med makron og chokolade

6-8 pers.

Ingredienser

Tærtebund
75 g hvedemel,
15 g flormelis,
75 g koldt smør
evt. 1-2 spsk. koldt vand

Makronmasse:
75 g marcipan af god kvalitet
100 g sukker
2 æggehvider

Fyld:
250 g rabarber, rensede og skåret i skiver,
100 g smør
100 g rørsukker
2 æg
100 g mel
2 tsk. bagepulver
100 g god, mørk chokolade, grofthakket
korn af 1 stang vanilje

Desuden:
70 g smør, koldt
70 g brun farin
70 g rasp

Fremgangsmåde

Saml hurtigt ingredienserne til tærtebunden. Stil dejen på køl ½ time. Rul den derefter ud så den passer til en springform på ca. 22 cm. Bunden skal nå 2 cm op ad siderne.
Rør sukker og marcipan sammen til makronmassen, med lidt æggehvide, så det bliver en tyk masse.
Kom resten af æggehviderne i og bland til en jævn masse. Fordel massen ovenpå tærtebunden og derefter de rensede rabarber.
Smør og sukker piskes godt sammen med en el-mikser, til den er lys og luftig. Æggene piskes i et ad gangen, pisk godt efter hvert. Mel, bagepulver og vanillekorn tilsættes, og massen røres godt igennem.
Bland den grofthakkede chokolade i til sidst. Fordel fyldet ovenpå rabarberne.
Bland koldt smør, farin og rasp sammen til en smuldret blanding. Fordel det ovenpå og bag i 45 minutter ved 180 grader.