Kylling med tomater og hvidvin

4 pers.

Ingredienser

1 hel kylling, parteret
½ dl. hvedemel
25 g smør
4 fed hvidløg, knust og finthakket
1 løg, finthakket
2 rødløg, skåret i smalle både
nogle kviste frisk rosmarin (4-5 stk.)
Saft og skal af en økologisk citron
6 dl. vand
2 spsk. koncentreret, flydende hønsefond
2 dl tør hvidvin
8 modne tomater, skåret i tern
1 håndfuld frisk timian
olivenolie
salt, friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Skyl kyllingen godt under koldt vand og tjek at al indmaden er taget ud. Parter kyllingen i 8 stykker, som duppes tørre.
Vend mel med lidt salt og friskkværnet peber. Vend derefter kyllingestykkerne i melblandingen.
Varm smør og olivenolie i en gryde og brun kyllingestykkerne godt på alle sider. Tag kyllingestykkerne op.
Tilsæt evt. lidt mere olie hvis det er nødvendig, tilsæt så løg og rødløg lad det sautere, til løgene bliver bløde, men uden at de tager for meget farve. Tilsæt hvidløg og lad dem stege med i ½ minuts tid, under omrøring.
Tilsæt citronsaft og de brunede kyllingestykker og hæld vand, koncentreret fond og hvidvin på. Lad retten simre under låg i 30-35 min
Skær tomaterne i kvarte og læg dem i gryden og lad dem simre med et øjeblik. Smag til med salt og friskkværnet peber og pynt med revet citronskal, rosmarin og timian.

Tidligere artikelHvorfor er mærketøj så dyrt?
Næste artikelIndkøbspolitik