Spinatboller

10-15 stk.

Ingredienser

5 dl lunkent vand
1½ dl yoghurt naturel
25 g gær
1 spsk. flydende honning
3 tsk. groft salt
200 g frosset spinat, optøet
lidt frisk, revet muskatnød
ca.1 kg italiensk hvedemel af 00-typen

Fremgangsmåde

Kom det lunkne vand i en skål sammen yoghurt opløs gæren heri. Tilsæt honning, salt, muskat og den optøede spinat med den væde der hænger ved. Pisk nu melet i lidt ad gangen. Der skal så meget mel i at dejen slipper kanterne på skålen, men den skal kunne røres med en ske. Det kan varierer hvor meget mel der skal , alt efter hvor fugtig spinaten er. Drys et lag mel over dejen, dæk skålen med et viskestykke og stil til hævning. Dejen skal hæve til dobbelt størrelse det tager 1-2 timer. Rør den igennem med en stor ske. Tag store skefulde dej og skrab dem ned på en plade med bagepapir. De skal ikke være velformede! Lad dem hæve ½ time. Sæt en skål vand i bunden af ovnen og varm til 225 grader (varmluft). Bag bollerne nederst i ovnen ca. 20 -25 minutter. Bank på dem de skal lyde hule i bunden.

Tidligere artikelHvorfor er mærketøj så dyrt?
Næste artikelIndkøbspolitik