Appelsinkage

Ingredienser

100 g smør, smeltet
3 æg
125 g rørsukker
1½ dl friskpresset appelsinsaft
fintrevet appelsinskal fra 1, økologisk appelsin
250 g mel
1 tsk bagepulver

Glasur:
3 dl flormelis
5 spsk. friskpresset appelsinsaft

Fremgangsmåde

Afkøl den smeltede smør.
Pisk æg og sukker godt lyst og luftigt med en el-mikser. Tilsæt appelsinskal, -saft, mel, bagepulver og den afkølede, smeltede smør.
Hæld dejen brødform, godt smurt eller beklædt med bagepapir. Bages ved 175 i ca. 45 minutter, tjek at den er gennembagt, inden den tages ud. Lad den afkøle på bagerist.
Bland flormelis og appelsinsaft til glasuren og kom det over kagen, når kagen er næsten kold.

Comments

comments

DEL
Tidligere artikelMad ud af huset
Næste artikelIndkøbspolitik