header

Kartofler a la Cajun

2 pers.

Ingredienser

4 store bagekartofler kartofler, skrubbet og skåret i både, duppet tørre
½ citron, skåret i både
8 hele fed hvidløg med skal
2 rødløg skåret, skåret i smalle både
4-5 laurbærblade

Marinade:
3 spsk friskpresset citronsaft
4 spsk vand
1 spsk koncentreret tomatpure
1 tsk paprika
1 tsk. røget paprika
½ tsk cayennepeber
1 tsk tørret oregano
1 tsk tørret timian
½ tsk knust spidskommen
4 spsk olivenolie
salt, friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Ovnen forvarmes til 200 grader.
Kog kartoffelbådene i letsaltet vand i 3 minutter. Vandet hældes fra og lad kartoflerne dryppe godt af. Dup dem helt tørre
Kom kartoflerne i et smurt ovnfast fad sammen med laurbærblade, citronbåde, løg og hvidløg.
Marinaden røres sammen og hældes over kartoffelbådene og vendes godt rundt. Til sidst stænkes olivenolien over.
Bages i ovnen i 35-40 minutter og vendes jævnligt rundt.