header

Lam i citron

4 pers.

Ingredienser

1 bakke rucola, godt skyllet og slynget tør
ekstra jomfruolivenolie
saft af 1/2 citron
salt, friskkværnet peber
600 g lammefilet, let frosset, så det kan skæres papirtyndt

Drys:
1 håndfuld bredbladet persille, hakket
fintrevet skal fra 1 økologisk citron
2 fed hvidløg, knust og finthakket

Fremgangsmåde

Bland persille, citronskal og hvidløg i en skål, dæk med film og stil den i køleskabet.
Brug en meget skarp kniv til at skære det halvfrosne kød ud i papirtynde skiver, lad det tø helt op og dup det tørt.
Varm olie op på en pande og steg halvdelen af kødet ved høj varme, til det er gyldent, 1-2 minutter på hver side, krydr med salt og friskkværnet peber. Tag det af panden, kom evt lidt mere olie på og steg resten af kødet på samme måde. Kom al kødet på panden og vend den rucolaen sammen med og varm den igennem i 1 minut. Pres citronsaft over retten og smag til med salt og peber. Drys persilleblandingen over.
Server sammen med kogte kartofler.