header

Gulerodssuppe med kokos

4 pers.

Ingredienser

1 stort løg, grofthakket
1/2 liter vand
lidt flydende, koncentreret kalvefond
1 dåse kokosmælk, godt rystet
2 fed hvidløg, grofthakket
10 gram ingefær, finthakket
300 gram gulerødder, skåret i tern
citronsaft
salt, friskkværnet peber
lidt avocado- eller olivenolie

Fremgangsmåde

Varm lidt olie op i en gryde og sauter løg til de bliver bløde, men uden at de tager farve. Tilsæt hvidløg og lad dem sautere med i ½ minuts tid, til de også bliver bløde. Tilsæt gulerødder og ingefær, lad det stege med i ½ minuts tid, krydr med salt og friskkværnet peber. Tilsæt vand, koncentreret fond og kokosmælk. Bring det i kog, skru ned og lad det simre i 15 minutters tid (eller til gulerødderne er helt møre). Blend suppen og smag den til med citronsaft, salt og friskkværnet peber.