header

Butterdej med rejer

4 pers.

Ingredienser

150 g butterdej, optøet
1 dl creme fraiche 9%
2 tsk friskpresset limesaft
1 bdt. dild, hakket
lidt sukker
100 g god feta i blok
salt, friskkværnet peber

Fyld:
300 g store grønlandske rejer, optøede og afdyppet
2 modne tomater, udkernet og skåret i tynde strimler
50 g friske babyspinatblade, godt skyllede og slynget tørre
dild til pynt

Fremgangsmåde

Tag lidt af fetaosten fra til pynt, kom resten i en skål og pisk den blød med en el-mikser. Tilsæt creme fraiche og pisk resten af ingredienserne i. Stil ostecremen tildækket i køleskabet i mindst 1 time. Tag ud og smag til.
Del butterdejen i 4 trekanter, som pensles med æggeblomme. Bag dem ved 225 grader i ca. 15 minutter, til de er gyldne. Tag dem ud og lad dem køle af på bagerist.
Læg de afdryppede rejer på et rent viskestykke og dup dem helt forsigtigt.
Flæk butterdejsstykkerne og læg de 4 bunde på hver sin tallerken. Anret ostecremen ovenpå, så den slyngede spinat, rejer og tomatstrimler. Læg lågene på og pynt med dildkviste og lidt af den feta der blev taget fra i starten.