Citronkage med birkes

Ingredienser

200 g smør, blødt
175 g rørsukker
fintreven skal af 2 økologiske citroner
3/4 dl citronsaft
4 æg
2 tsk bagepulver
200 gram mel
3 tsk. blå birkes

Desuden
1 dl citronsaft
100 g rørsukker

Fremgangsmåde

Pisk smør og sukker sammen med en el-mikser, til det er lyst og luftigt.
Tilsæt citronskal og – saft, rør rundt. Tilsæt æggene et ad gangen, pisk godt efter hvert. Tilsæt mel iblandet bagepulver og birkes, rør det godt sammen.
Kagen bages i en 170 grader varm ovn i 40 minutter, til den er gennembagt, tjek den inden den tages ud af ovnen. Lad den køle af på bagerist.
Kog citronsaft og sukker sammen, tag det af varmen og lad det køle lidt af. Prik kagen med en gaffel og hæld det over kagen.

Comments

comments

DEL
Tidligere artikelMad ud af huset
Næste artikelIndkøbspolitik