header

Konfekt kage

Ingredienser

2 æg
2½ dl rørsukker
korn af 1 stang vanilje
2 dl mel
3 spsk. usødet kakaopulver
100 g smør, smeltet

Karamelglasur:
2½ dl piskefløde
ca. 1½ dl brun farin
1 tsk. pulverkaffe
ca. 20 g smør
2 Daim, hakket

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 175 grader.
Smelt smørret langsomt og pisk imens æg og sukker lyst og luftigt med en el-mikser.
Sigt mel, kakao og vanilje i æggesnapsen og rør det sammen.
Tilsæt det smeltede smør, rør dejen jævn og hæld den i en tærteform.
Bag tærten i 15-20 minutter, den skal være sådan lidt underbagt. Kagen bør ikke gennembages, så bliver den tør og kedelig. Den skal være klistret og konfektagtig.
Glasur:
Varm fløde op i en kasserolle og tilsæt pulverkaffe og brun farin. Kog massen langsomt ind (dvs. ved lav varme) til en tyktflydende karamel. Det skal reduceres til 2/3 eller halvdelen og det tager noget tid.
Lad karamellen køle lidt af og hæld den over kagen.
Hak 2 Daim og fordel dem over kagen.