Kylling a la Umbrien

4 pers.

Ingredienser

1 hel kylling, parteret i 8 dele
salt, friskkværnet peber
1 bdt. bredbladet persille, hakket
fintrevet skal fra 1 økologisk citron
6 fed hvidløg, knust og finthakket
2 skalotteløg, finthakket
4 stilke bladselleri, finthakket
4 gulerødder, halveret på langs og skåret i meget skrå skiver
5 dl god hønsebouillon
1/4 dl olivenolie
300 g grønne linser fra Puy
4 modne, smagfulde tomater, hakket

Fremgangsmåde

Skyl kyllingen godt under koldt vand og tjek at al indmaden er taget ud. Dup den tør og del den i 8 stykker. Læg den i et ovnfast fad og steg dem ved 200 grader i ½ time.
Bland halvdelen af den hakkede persille med citronskal, kom det på et stykke bagepapir og bred det ud. Vend de stegte kyllingestykker i persille-citronblandingen og steg i yderligere 10 minutter.
Hak hvidløg og skalotteløgene.
Varm lidt olie op på en pande og sauter hvidløg og skalotteløg til de er klare, men uden at de tager farve. Tilsæt godt skyllede linser, bladselleri og gulerod og hæld bouillon ved. Lad det simre under låg i 15 minutter og bland med hakkede tomater. Smag til med salt og peber, drys med hakket persille og servér med den stegte kylling.

Comments

comments