Orangekylling med svampesauce

4 pers.

Ingredienser

½ dl appelsinsaft
1 tsk. appelsinskal
1 spsk. honning
1300 g kylling
1 spsk. olivenolie
250 g champignon
2 fed hvidløg
3 dl hønsebouillon
2 spsk. mel
1 dl fløde 13%

Fremgangsmåde

Rør en marinade af appelsinsaft, -skal og honning. Parter kyllingen i lår og bryststykker og del dem evt. en gang igennem hver. Stik dem med en gaffel og vend dem i marinaden. Lad kødet trække 30 minutter. Tag kyllingestykkerne op ad marinaden og brun dem godt i en stegegryde med olivenolie. Tag dem op og krydr med salt og peber.
Steg nu de udskårne svampe og finthakket hvidløg i gryden. Tilsæt marinaden og bouillon, giv et opkog. Læg kyllingestykkerne tilbage i gryden og lad det simre under låg i 30 minutter.
Ryst fløde og mel sammen og hæld det ved retten. Lad saucen koge igennem og smag til med salt og peber.
Server med kogte ris, broccoli og flutes.

Comments

comments

DEL
Tidligere artikelMad ud af huset
Næste artikelIndkøbspolitik