header

Hvidløgs-/ingefær kyllingespyd

4 pers.

Ingredienser

400 g kyllingefilet, skåret i tern
1 tsk sesamolie.
Marinade:
½ dl mirin
1 1/4 dl soya
2 tsk frisk ingefær, fintrevet
2 fed hvidløg, knust
1 tsk. brun farin
friskkværnet peber
et par forårsløg, fintsnittet

Fremgangsmåde

Læg træspyd i blød i koldt vand i mindst ½ time, inden de skal bruges. Pisk marinaden sammen og smag den til.
Sæt kyllingekødet på spyd og vend kyllingespiddene i godt halvdelen af marinaden og lad dem trække i 4 timer, vend af og til.
Gem den resterende marinade til stegning og servering.
Tag spiddene op af marinaden, dup dem let og steg dem i en stor pande i lidt sesamolie i 3-4 minutter på hver side. Dryp med lidt marinade undervejs. Læg dem på et fad og drys med forårsløg, server.