Spinatboller

ca. 10 stk.

Ingredienser

5 dl lunken vand
1 1/2 dl youghurt naturel eller A38
25 g gær
1 spsk flydende honning
3 tsk groft salt
1-2 tsk, friskrevet muskatnød (kan udelades)
200 g frossen spinat, optøet
500 g italiensk 00-hvedemel

Fremgangsmåde

Rør vand og youghurt sammen og opløs gæren heri.
Tilsæt honning, salt, muskatnød og den optøede spinat sammen med væden der hænger ved.
Rør melet i lidt ad gangen. Der skal så meget mel i at dejen slipper kanterne af skålen, men den skal kunne røres med ske (det varierer hvor meget mel der skal i alt efter hvor våd spinaten er)
Drys et lag mel over dejen, dæk den til og lad den hæve til dobbelt størrelse (ca 1-2 timer).
Rør dejen igennem med en ske. Tag store skefulde dej og skrab dem ned på en bageplade med bagepapir. De skal ikke være velformede!
Lad bollerne hæve 1/2 time.
Sæt en skål vand i bunden af ovnen og varm op til 225 grader (varmluft).
Bag bollerne nederst i ovnen i ca 20-25 minutter. Bank på bunden, de skal lyde hule.

Tidligere artikelHvorfor er mærketøj så dyrt?
Næste artikelIndkøbspolitik