header

Svinemørbrad med parmaskinke og spinat

2 pers.

Ingredienser

1 svinemørbrad, afpudset
4 skiver parmaskinke
1 løg, finthakket
2 fed hvidløg, knust og finthakket
1 dl madlavningsfløde
1 spsk. dijonsennep
250 g frisk spinat, godt skyllet og slynget tør
300 g små kartofler, skrubbede
salt, friskkværnet peber
smør og olie til stegning

Fremgangsmåde

Dup kødet tørt og krydr med salt og friskkværnet peber. Varm olie og smør op på en pande ved god varme. Brun hurtigt mørbraden på alle sider og pak den derefter ind i parmaskinke.
Læg mørbraden i et ovnfast fad og sæt den i midten af en kold ovn. Tænd ovnen på 160 grader og steg kødet i ca. 35 minutter
Kog kartoflerne i letsaltet vand i 10 minutter, hæld vandet fra og damp dem tørre på eftervarmen – ryst gryden af og til. Læg dem på en bageplade med bagepapir og drys dem med 1 spsk. groft salt.
Bag dem i ovnen sammen med svinemørbraden til de er møre. Skru op på 225 grader, når kødet tages ud, og lad kartoflerne blive sprøde.
Varm lidt olie op på en pande og sauter løg til de bliver bløde, men uden at det tager farve. Tilsæt hvidløg og lad det stege med i ½ minuts tid. Tilsæt fløde og sennep. Krydr med salt og friskkværnet peber. Lad det koge godt igennem. Tilsæt spinaten. Tag panden af varmen, når spinaten begynder at falde sammen.
Skær mørbraden i skiver og server sammen med kartoflerne og spinatblandingen.