Cognac-braiserede svinekæber

2 pers.

Ingredienser

4 svinekæber, hinden fjernet
2 dl friskpresset appelsinsaft
1 dl cognac
lidt smør og olie til stegning
salt, friskkværnet peber
4 kviste timian
30 g rosiner
1 frisk, rød chili, uden kerner og finthakket
150 g jordskokker, skrællet
1 dl fløde
50 g smør, koldt
1/2 dl koldpresset rapsolie

Fremgangsmåde

Varm lidt olie og smør op på en pande og brun svinekæberne på alle side, krydr med salt og friskkværnet peber. Kom svinekæberne i en bradepande/stegeso med appelsinsaft, cognac, timian og chili og lad det braisere under låg/stanniol i ovn ved 175 grader i ca. 2 timer.
Hæld lagen i en gryde og hold kæberne varme. Sæt stegelagen på varmen og reducer den, til den er kraftig og tyk. Pisk halvdelen af kolde smør i lige inden servering og smag den til.
Damp jordskokkerne i en smule vand. Lad dem dryppe af og blend herefter med resten af smørret og fløde, smag til med salt og peber.
Glaser svinekæberne i saucen, sammen med rosiner, nødder, lidt frisk hakket timian inden servering. Server sammen med jordskokkemosen.

Comments

comments