header

Kartoffelsalat

4 pers.

Ingredienser

1 kg små kartofler med skræl, skrubbes og koges
300 g grønne bønner frosne eller friske, dampet møre
lidt frisk parmesan, høvler i spåner

Dressing:
2 dl olivenolie
1 dl hvidvinseddike
2 spsk rørsukker
skal af 1/2 citron, økologisk
1 fed hvidløg, presset
2 håndfulde basilikum, hakket
salt, friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Køl de kogte kartofler og de dampede, grønne bønner så, så de kun er lune.
Pisk dressingen sammen og smag den til.
Kom de lune kartofler og bønner i en stor pose, hæld dressingen ved, luk posen godt og vend den godt rundt så dressingen bliver ligeligt fordelt. Lad kartofler og bønner marinere i et par timer i køleskab.
Lige inden servering, hældes dressingen fra og der drysses med høvlet parmesan og evt. lidt mere basilikum.