header

Asiatisk mørbrad

4 pers.

Ingredienser

1 stor eller 2 mindre svinemørbrader
1 spsk revet, frisk ingefær
½ dl friskpresset limesaft
2 røde peberfrugter, i julienne
3 fed, knuste og finthakket
2 spsk sød chilisauce
4 spsk ketjap manis
2 bdt. forårsløg, skåret i skrå skiver på 2 cm.
1 håndfuld koriander, hakket
1 håndfuld saltede peanuts (saltede cashewnødder vil også smage godt)
lidt jordnøddeolie – eller avocadoolie – til stegning

Fremgangsmåde

Afpuds mørbraden og skær den i tynde skiver. Kom ingefær og lime over, vend det godt rundg og lad det marinere i ca. 10 minutter.
Opvarm en pande eller wok med lidt olie og lynsteg kødet ad flere omgange og læg det på fedtsugende papir. Tør panden/wokken af og opvarm på ny med lidt mere olie. Steg forårsløg og peberfrugter i ca. 1 min. Tilsæt det stegte kød, hvidløg, chilisauce og ketjap manis og steg/kog i ca. 2 min. Pynt med peanuts /cashewnødder og koriander – server med friskkogte nudler.