Grøntsagssuppe

4 pers

Ingredienser

1 l vand
200 g hvidkål, fintsnittet
2 stilke bladselleri, skåret i tern
2 gulerødder i tern
1 dåse hakkede, flåede tomater
3 fed hvidløg, knust og finthakket
1 løg, skåret i skiver
3 kartofler, skåret i tern
2 tsk. gurkemeje
2 spsk. citronsaft
salt, friskkværnet peber
olivenolie

Fremgangsmåde

Varm lidt olie op i en stor gryde og kom alle grøntsagerne i (dog IKKE dåsetomaterne), svits dem i nogle minutter – rør i det af og til. Krydr med salt, gurkemeje og friskkværnet peber.
Hæld dåser tomaterne ved sammen med væden, rør godt rundt. Hæld vandet ved og bring det i kog. Skru ned og lad det simre i ½ times tid, under låg, til grøntsagerne er møre. Smag til med salt, friskkværnet peber og citronsaft.
Suppen kan blendes hvis du ønsker det – eller bare spises som den er, sammen med noget lækkert brød.

Comments

comments