header

Kødpie

4 pers.

Ingredienser

800 g skært oksekød i tern
2 løg i skiver
150 g røget skinke af god kvalitet, i tern
150 g champignon i skiver
1 rød peberfrugt i tern
2 dl rødvin
1 laurbærblad
1 dl piskefløde
lidt sojasauce
ca. 1 spsk hvedemel
225 g butterdej
æg til pensling
olie

Fremgangsmåde

Varm olie op i en stor gryde og brun kødet godt ad flere omgange, krydr med salt og friskkværnet peber og sæt det til side.
Steg løgene et par minutter og tilsæt efterhånden skinke, champignon og peberfrugt, krydr med salt og friskkværnet peber.
Kom kødet tilbage i gryden til grønsagerne og hæld vin ved. Tilsæt laurbærblad og lad det måsimre under låg i 10 min.
Rør fløden i gryden og lad den koge ind til halvdelen og kødet virker mørt. Tilsæt soja for farve og smag, smag til med salt og friskkværnet peber.
Rør melet ud til en meljævning i lidt vand og jævn kødblandingen til en cremet konsistens.
Kom kødet i et smurt ovnfast fad. Rul butterdejen ud så den passer til fadet og snit små lufthuller i dejen. Tryg den fast langs kanten og pensl med æg. Bag pien ved 225 gr. i 25 min.