Minestrone

Lækker italiensk suppe.

Ingredienser

6 mellemstore gulerødder
1/4 sellerihoved
3 stilke bladselleri
2 pastinakker
2 porrer
1 stort rødløg
2 fed hvidløg
5 spsk. olivenolie
8 skiver pancetta (eller bacon)
2 dåser flåede tomater
ca. 2 liter hønsebouillon
2 spsk. hakket frisk timian og salvie
2 dåser cannelinibønner (hvide, forkogte bønner)
salt, friskkværnet peber

Parmesandrys:
250 g frisk revet parmesanost
2 stor håndfuld bredbladet persille
2 spsk. fintreven citronskal

Fremgangsmåde

Skær alle grøntsagerne i ca. 1 x 1 cm. Løg og hvidløg svitses fint. Kom olien i en gryde. Skær pancettaen i tern og kom den i gryden sammen med løgene. Lad det blive gyldent. Kom resten af grøntsagerne ved og rør rundt, så de lige trækker lidt olie og brunes let. Si de flåede tomater og gem juicen. Rør rundt og hæld bouillonen over. Lad suppen koge op.
Skru ned til simreblus, tilsæt krydderurterne og lad retten simre 20 minutter. Kom til slut bønnerne i og lad minestronen simre yderligere 10 minutter. Smag til med salt og peber.
Parmesandrys:
Riv parmesanen groft og hak den bredbladede persille groft, mens suppen simrer. Bland den revne citronskal i.
Server suppen med brød og parmesandrys og evt. en grøn salat med olie-eddike dressing.

TIP: Hvis der ønskes en mere fyldig suppe, kan der tilsættes lidt spaghetti i små stykker, sammen med bønnerne.

Comments

comments