header

Rodfrugtsalat med skinkemignon

4 pers. som tilbehør

Ingredienser

1 skinkemignon
friske timiankviste
1 dl vand
2 røde grapefrugter
lidt smør
salt, friskkværnet peber

Rodfrugtsalat:
4 gulerødder i stave
3 pastinakker i stave
150 g romainesalat, revet i grove stykker
1 dl madlavningsfløde
2 spsk. sukker
salt, friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Kom smørret på en (sauter)pande og brun skinkemignonen på alle sider og drys med salt og friskkværnet peber. Tilsæt timiankviste og vand. Læg låg på og braiser kødet i ca. 20 min. – vend af og til. Tag kødet op af panden, pak den ind, så den holdes varm.
Gem skyen i panden.
Skær skrællen af grapefrugterne og skær derefter grapefrugterne i fileter – gør det over en skål – så al saften opsamles. Gem 3 spsk af saften.
Bring skyen i kog sammen med fløde, grapesaft, sukker, salt og peber. Tilsæt rodfrugterne og kog dem ved kraftig varme i ca. 4 min. – rør af til.
Skær skinkemignonen i skiver. Anret lagvis i et dybt fad: Groftrevet salat, kød, grapefrugter og rodfrugter med cremet sky.