header

Hel, grillet kylling

4 pers.

Ingredienser

1 stor kylling
1 citron, skåret i skiver
timiankviste
2 spsk. olivenolie
2 fed hvidløg, presset

Desuden:
100 g smør, blødt
3 skiver parmaskinke, meget finthakket
fintrevet citronskal
1 fed hvidløg, presset
lidt friske timianblade
salt

Fremgangsmåde

Bland parmaskinke og de øvrige ingredienser i det bløde smør, rør det godt sammen.
Skyl kyllingen under koldt vand og tjek, at al indmaden er væk. Dup den helt tør. Gnid kyllingen med salt og friskkværnet peber indvendigt. Med en finger løsnes skindet på brystet, så der opstår en lomme.
Kryddersmørret fyldes ind i lommerne (gem lidt) og fordeles jævnt over hele brystet med fingrene – forsigtigt, så skindet ikke går i stykker. Kyllingen fyldes med citronskiver og timiankviste. Bland olie og hvidløg sammen og pensl det på ydersiden af kyllingen. Snit to dybe ridser i hvert lår og gnid det gemte kryddersmør ned i ridserne. Lårene bindes sammen med bomuldssnor.
Sæt kyllingen på en kyllingeholder stilles eller læg direkte på grill-risten og steger indirekte til den er gennemstegt, en god times tid. Brug evt. stegetermometer eller prik i låret på det tykkeste sted, hvis saften er klar er kyllingen nok.
Husk at låget skal være på hele tiden, så temperaturen ikke falder.
Når den er nok, tages den af og hviler lidt. Parter den og server.

Tak til Anywho.se for opskriften