header

Stegt chilikylling

4 pers.

Ingredienser

1 spsk. sød chilisauce
2 spsk. hoisinsauce
2 spsk. soya
2 spsk. honning
2 spsk. riseddike
4 fed presset hvidløg
1 tsk frisk revet ingefær
3 små friske chilipebre i strimler
800 g kyllingefilet i kvarte
2 store løg
500 g asparges
500 g bok choy (eller kinakål)

Fremgangsmåde

Bland saucerne, honning, eddike, hvidløg, ingefær og chilipebre i en stor skål, tilsæt kyllingekødet og sæt i køleskab i mindst 3 timer eller natten over.
Halver løgene og skær dem i både. Skær de grønne asparges i 4 cm. lange stykker. Kog, damp eller tilbered dem i microovn, til de er netop møre. Skyl dem under koldt vand og afdryp. Tag kyllingen op af marinaden. Gem marinaden. Steg løgene i en forvarmet, olieret pande til de er bløde. Tag løgene af panden.
Kom kyllingekødet på panden og steg under omrøring, indtil de er brunet på alle sider. Tilsæt marinaden og lad det simre under låg i 10 minutter eller til kyllingen er helt gennemstegt. Rør af og til. Tilsæt derefter løg, bok choy og asparges, lad det koge under omrøring et par minutter. Men tag det af panden inden bok choy (eller kinakål) bliver for blød.