Stegte rødspætter med rejesauce

2 pers.

Ingredienser

2 hele, friske rødspætter, renset og gjort i stand
1 dl rugmel
lidt rapsolie til stegning

Rejesauce:
1 dl mælk
100 g store, grønlandske rejer
1 dåse snittede asparges
saften fra asparges
majsstivelse udrørt i vand, til jævning
evt. lidt kogevand fra kartoflerne
1 bundt dild, hakket
Salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Gem lidt af kartoffelvandet, når kartoflerne koges. Hæld væden fra de hvide asparges og gem det.
Bland rugmelet med salt og peber. Skyl rødspætterne i koldt vand, dup dem tørre og vend dem i melblandingen.
Varm lidt olie op på en pande og brun rødspætterne, på begge sider. Læg dem i et ovnfast fad og steg dem færdig i ovnen ved 200°C i 10-15 min.
Bring kartoffelvand og aspargesvand i kog (der skal i alt være ca. 2 dl). Rør majsstivelse ud i mælken og tilsæt den, lad det koge igennem under piskning og smag til med salt og friskkværnet peber. Kom aspargesstykkerne i og lad dem varme igennem. Når aspargesstykkerne er varmet igennem, vendes dilden i. Anret rødspætterne på tallerkner sammen med friskkogte kartofler og saucen drysset med rejer.

Comments

comments

DEL
Tidligere artikelMad ud af huset
Næste artikelIndkøbspolitik