Spinatboller

Ingredienser

5 dl lunkent vand
1½ dl yoghurt naturel
25 g gær
1 spsk. honning
3 tsk. groft salt
200 g frosset spinat i kugler
ca. 1 kg pizzamel

Fremgangsmåde

Optø spinaten i microovn.
Rør vand og yoghurt sammen og opløs gæren heri. Tilsæt honning, salt, muskat og den optøede spinat med den væde der hænger ved. Pisk nu melet i lidt ad gangen. Der skal så meget mel i at dejen slipper kanterne på skålen, men den skal kunne røres med en ske. Det kan varierer hvor meget mel der skal , alt efter hvor fugtig spinaten er. Drys et lag mel over dejen, dæk skålen med et viskestykke og stil til hævning et lunt sted. Lad dejen hæve i et par timer.
Rør den igennem med en stor ske. Tag store skefulde dej og skrab dem ned på en plade med bagepapir. De skal ikke være velformede! Lad dem hæve ½ time. Sæt en skål vand i bunden af ovnen og varm til 225 grader. Bag bollerne nederst i ovnen ca. 20 -25 minutter. Bank på dem de skal lyde hule i bunden. Afkøles på rist.

Comments

comments