header

Kylling a la Marokko

2 pers.

Ingredienser

2 kyllingefileter skåret i 2 dele
4 spsk. olivenolie
revet skal og saft af én økologisk citron
1 tsk. stødt kanel
1 tsk. ingefær.
salt, friskkværnet peber
½ tsk. cayennepeber (eller efter behag)
1 løg, hakket
1 rød peberfrugt i tern
5 dl hønsebouillon
1 spsk. honning

Fremgangsmåde

Bland 2 spsk. olivenolie med citronsaft og –skal, og kanel, ingefær, salt og cayennepeber i et stort lavt fad. Gnid kyllingestykkerne med blandingen, læg dem i fadet og lad dem marinere i køleskabet til næste dag.
Varm en wok eller en sauterpande op, hæld en spsk. olie i, slyng den rundt for at smøre wokken/panden. Læg kyllingestykkerne i ét lag på bunden og siderne og steg dem i 6 – 8´minutter til de er gyldenbrune og tag dem så op.
Hæld resten af olien i woken sammen med løg og peberfrugter, steg i 2 – 3 minutter. Tilsæt bouillon, bring det i kog imens du rører rundt. Læg kyllingestykkerne i wokken igen sammen med resten af marinaden. Dæmp varmen, læg låg på og lad dem snurre i 35 – 40 minutter til de er møre. Efter 20 minutter tilsættes honning.
Smag til med peber, serveres i dybe tallerkner med ris og brød til