header

Coq au vin

4 pers.

Ingredienser

2 kg. ovnklar kylling i 8 stykker
2 tsk. tørret timian
3 spsk. rapsolie
175 g bacon i skiver, hakket
16 små perleløg, blancherede
250 g champignon
5 fed knust hvidløg
3 spsk. cognac
3½ dl rødvin
1 krydderurte buket
1 spsk. smør
2 spsk. mel
salt, peber

Fremgangsmåde

Gnid kyllingestykkerne med den tørrede timian, salt og peber efter smag. Sauter halvdelen af kyllingestykkerne i olien i en stor tykbundet gryde i 7-10 minutter indtil kødet er gyldent. Tag kødstykkerne op og stil til side på en tallerken. Kom baconstykkerne i gryden og steg under jævnlig omrøring, indtil fedtet smelter af. Tilsæt løg, champignon og hvidløg og svits under jævnlig omrøring i 5 minutter. Kom alle kyllingestykkerne samt kødsaften fra tallerknen tilbage i gryden. Opvarm forsigtigt cognac’en i en lille kasserolle, sæt ild til det og hæld det forsigtigt over kyllingekødet. Når flammerne forsvinder tilsættes vinen og retten bringes i kog under omrøring. Tilsæt krydderurtebuket, salt og peber efter smag. Læg låg på og lad det simre under jævnlig omrøring i 40 minutter eller til kyllingen er mør. Tag kyllingekødet og grønsager op og hold varme. Smid krydderurte buketten ud. Rør smør og mel sammen til en smørbolle og kom den lidt efter lidt i saucen, indtil den er jævnet. Bring i kog og lad det simre under konstant omrøring i 2-3 minutter. Smag til. Server kylling og grønsager med saucen hældt over.