header

Kylling i fløde-/hvidvinssauce

4 pers.

Ingredienser

6 hele kyllingelår
1 løg, hakket
400 g blandede svampe, nænsomt rengjorte
1 håndfuld porcini svampe
3 dl hvidvin
7 dl kylinge boullion
2½ dl piskefløde

Fremgangsmåde

Varm smør og olie op og brun kyllingelårene på alle sider, krydr med salt og friskkværnet peber. Hæld bouillon over og lad dem simre med med låret halvt på i ½ times tid.
Kog et par dl. vand og hæld det over porcini svampene i en skål. Svits løg til de er bløde og tilsæt alle svampene, men gem vandet som porcini svampene har lagt i. Tilsæt hvidvin og lad det kog 2/3 ind. Sæt tilside.
Når kyllingen er færdig, tag kyllinge stykkerne op og tilsæt svampeblandingen til bouillonen samt vandet fra porcini svampene.
Lad det hele koge ind til der er ca. 2/3 tilbage og til det tykner. Tilsæt fløde og kylling, lad det hele simre i 5 minutters tid.
Server med ris eller pasta.