Linsesuppe med rugbrødscroutoner

4 pers.

Ingredienser

3 røde peberfrugter i grove stykker
150 g tørrede røde linser
3 løg i grove stykker
1 frisk, rød chili, udkernet og finthakket
1 dåse koncentreret tomatpuré (ca. 70 g)
1 liter vand
1½ dl madlavningsfløde 18%
salt, friskkværnet peber
300 g fuldkornsrugbrød i små tern
2 tsk flydende fedtstof
1 bdt. purløg, finthakket

Fremgangsmåde

Tag ca. 100 g peberfrugt fra og hak det fint. Skyl linserne grundigt og kom dem i en tykbundet gryde sammen med resten af peberfrugterne, løg, chili, tomatpuré og vand. Kog blandingen ved svag varme og under låg i ca. 20 minutter. Blend grønsager og vand med en stavblender til suppen er glat. Tilsæt fløde, salt og friskkværnet peber. Bring atter suppen i kog, under omrøring og smag til.
Bland imens rugbrød og fedtstof på en plade med bagepapir. Rist rugbrødscroutonerne midt i ovnen, til de er sprøde – vend rundt i rugbrødet et par gange under ristningen.
Bland det hakkede peberfrugt med purløg. Server rugbrødscroutoner og peberfrugtdrys til den varme suppe.

Comments

comments