header

Svampesuppe med kylling

4 pers.

Ingredienser

lidt smør
250 g champignon, skåret i kvarter
2 fed hvidløg, knust og finthakket
½ tsk tørret timian
3½ dl grønsagsbouillon
½ liter hvid mælkesauce 4% (fra Arla)
4 kyllingefileter i tynde strimler
350 g sukkerærter, skåret i mindre stykker
1 stor håndfuld bredbladet persille, skåret i strimler
salt, friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Smelt smør i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits champignoner, hvidløg og timian i ca. 3 min. Kom svampeblanding og bouillon i en blender. Blend det ved hurtigste hastighed i ca. 15 sek. Kom blandingen tilbage i gryden sammen med mælkesauce og salt. Bring suppen i kog under omrøring. Tilsæt kyllingestrimler og kog suppen i ca. 3 min. – rør af og til. Tilsæt sukkerærter, persille og peber og kog suppen uden låg i ca. 1 min. Smag til og server straks med ristet brød til.