header

Bønnesuppe med oksekød

4 pers.

Ingredienser

1½ spsk flydende fedtstof
200 g hakket oksekød
4 fed hvidløg, knust og finthakket
3 hakkede rødløg, skåret i tern
1 rød peberfrugt, skåret i tern
1 grøn peberfrugt, skåret i tern
1 dåse bønner i chilisauce
1 dåse koncentreret tomatpuré (70 g)
2 tsk stødt sød chili, eller efter smag
salt, friskkværnet peber
1 liter vand
2 spsk lys saucejævner
1½ dl creme fraiche 9%

Fremgangsmåde

Smelt det flydende fedtstof i en gryde ved kraftig varme, uden at det bliver brunt. Svits kødet ca. 1 min., til det smuldrer og skifter farve. Tilsæt rødløg og peberfrugter og svits i yderligere ca. 1 minut, krydr med salt og friskkværnet peber. Tilsæt hvidløg og lad det stege med i 1 minuts tid under omrøring. Tilsæt bønner med væde, tomatpuré, krydderier og vand. Bring suppen i kog og kog den ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Drys saucejævner i suppen under omrøring. Kog suppen ved jævn varme, stadig under omrøring, i ca. 1 min. Smag til og server med creme fraiche.