header

Chilikylling

4 pers.

Ingredienser

2 spsk. rapsolie
1 lille finthakket løg
2½ cm. frisk ingefær, finthakket
4 fed hvidløg, knust
12 kyllingeunderlår uden ben og skind, skåret i mindre stykker
2 spsk. grov peanutbutter
2-3 spsk. varmt vand
2 spsk. chilisauce
1-2 spsk. chilipulver efter smag
1 tsk. farin
4 dl kokosmælk
salt
Pynt:
chiliringe
hakkede, ristede peanuts
ristet kokosnød
friskhakket koriander

Fremgangsmåde

Opvarm olien i en stor tykbundet gryde og svits løg, ingefær og hvidløg over svag varme i ca. 5 minutter, indtil det er blødt men ikke brunet. Kom kyllingestykkerne i gryden, skru ned på mellem varme og steg under omrøring i 7-10 minutter, indtil kødet er brunet på alle sider.
Bland peanutbutter og vand og kom det i gryden sammen med chilisauce, chilipulver og farin. Rør godt i 1-2 minutter.
Tilsæt kokosmælk og bring retten i kog under omrøring. Tilsæt salt, læg låg på gryden og lad det simre under jævnlig omrøring i 20 minutter eller indtil kyllingen er færdig.
Serveres varm pyntet med chiliringe, hakkede peanuts, ristet kokosnød og frisk koriander. Server med ris.