Chilikylling

4 pers.

Ingredienser

2 spsk. rapsolie
1 lille finthakket løg
2½ cm. frisk ingefær, finthakket
4 fed hvidløg, knust
12 kyllingeunderlår uden ben og skind, skåret i mindre stykker
2 spsk. grov peanutbutter
2-3 spsk. varmt vand
2 spsk. chilisauce
1-2 spsk. chilipulver efter smag
1 tsk. farin
4 dl kokosmælk
salt
Pynt:
chiliringe
hakkede, ristede peanuts
ristet kokosnød
friskhakket koriander

Fremgangsmåde

Opvarm olien i en stor tykbundet gryde og svits løg, ingefær og hvidløg over svag varme i ca. 5 minutter, indtil det er blødt men ikke brunet. Kom kyllingestykkerne i gryden, skru ned på mellem varme og steg under omrøring i 7-10 minutter, indtil kødet er brunet på alle sider.
Bland peanutbutter og vand og kom det i gryden sammen med chilisauce, chilipulver og farin. Rør godt i 1-2 minutter.
Tilsæt kokosmælk og bring retten i kog under omrøring. Tilsæt salt, læg låg på gryden og lad det simre under jævnlig omrøring i 20 minutter eller indtil kyllingen er færdig.
Serveres varm pyntet med chiliringe, hakkede peanuts, ristet kokosnød og frisk koriander. Server med ris.

Comments

comments

DEL
Tidligere artikelMad ud af huset
Næste artikelIndkøbspolitik