header

Laksesandwich med æg og chilidressing

4 pers.

Ingredienser

400 g fersk laks uden skind og ben
1 lille fed hvidløg, presset
Lidt paprika
Salt og peber
4 æg
1 tsk. flydende fedtstof
1/2 dl sød chilisauce
1 spsk sojasauce
1 tsk citronsaft
200 g squash, skåret i skiver på langs
8 skiver groft brød (ca. 500 g i alt)
8 blade salat
200 g kogte kartofler, skåret i skiver
1 tsk sesamfrø
1 tsk finthakket chili

Fremgangsmåde

Skær laksen i fire stykker og læg dem på en bageplade. Pres hvidløget, smør det på og drys med paprika, salt og peber.
Læg laksen i et ovnfast fad og bag laksen midt i ovnen i 10-12 minutter ved 175 grader til den er gennembagt.
Smelt fedtstoffet på en pande og spejl æggene.
Rør chilisauce, sojasauce og citronsaft sammen og smag til.
Pensl squashskiverne med lidt olie og grill dem på en godt varm grillpande.
Rist brødskiverne, læg salatblade på de 4 og fordel grillet squash og skivede kartofler herpå.
Bryd et stykke laks henover, læg spejlæg på, dryp med dressingen, drys med finthakket chili og sesamfrø og slut af med de resterende brødskiver