header

Frikadeller med kartoffelsalat

4 pers.

Ingredienser

1½ dl havregryn
1 porre, kun den hvide del, fintsnittet
4 skiver god, kogt skinke, skåret i små tern
1 æg
500 g hakket svinekød
1½-1 3/4 dl mælk
salt, friskkværnet peber

Kartoffelsalat:
1 broccolistok, skrællet og skåret i små tern
passende mængde kartofler, kogt netop møre
1 porre, kun den grønne del, fintsnittet
klassisk olie-eddike dressing
salt, friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Rør en fars af hakket svinekød, havregryn, porre, æg, salt, friskkværnet peber og skinke. Tilsæt så meget mælk som der skal til, så farsen får en passende konsistens.
Smelt flydende margarine på en pande og form farsen til frikadeller, steg dem til de er gennemstegte.
Skær kartoflerne i skiver og vend med broccoli og porre. Vend det hele i olie-eddikedressingen og smag til med salt og friskkværnet peber