header

Thai-fiskefrikadeller med salat

2 pers.

Ingredienser

et par håndfulde blandede salater, godt skyllede og slynget tør
1 bdt. radiser i skiver
1 håndfuld saltede peanuts, grofthakket
Dressing:
3 spsk. sød chilisauce smag til med lidt friskpresset limesaft

Desuden:
1 tsk. frisk ingefær, finthakket
1 skalotteløg, finthakket
1 lille håndfuld korianderblade, hakket
1 fed hvidløg, knust og finthakket
2 cm. citrongræs, knust og finthakket
2 tørrede limeblade, smuldrede
1 frisk rød chili, udkernet og finthakket
1½ spsk. fishsauce
3 forårsløg, fintsnittet
1 æg
salt, friskkværnet peber
400 g lyssej uden skind og ben

Fremgangsmåde

Skær fisken i grove stykker og kom det i en foodprocessor sammen med alle de andre ingredienser, kør til farsen er sammenhængende. Form til frikadeller og steg på en varm pande med olie. De skal have 3-4 minutter på hver side.

Bland salat med radiser og grofthakkede peanuts. Server med chilidressingen og frikadellerne.