Tagine med kylling, citron og oliven

4 pers.

Ingredienser

1 stor kylling, parteret
1 tsk. stødt ingefær
peber
½ tsk. safran, smuldret mellem fingrene
1 tsk. spidskommen
1 tsk. paprika
½ tsk. cayennepeber
4 fed knust hvidløg
1 stort hakket løg
2 spsk. hakket persille
2 spsk. hakket koriander
3 spsk. olivenolie
salt,
2 dl hønsebouillon
1 kop oliven, sorte eller grønne efter behag, uden sten
skallen af 1 citron, skåret i tynde skiver

Fremgangsmåde

Put kyllingestykkerne i en skål sammen med krdderierne og lad dem trække i mindst 1 time, gerne noget længere.
Varm olien i en gryde og brun kyllingestykkerne heri. Tag dem op af gryden og steg løg og hvidløg i olien. Kom kyllingen tilbage i gryden, tilsæt persille, koriander og bouillon. Lad det småsimre i 1 time.
Lad citronskal og oliven simre med i retten de sidste 20 minutter. Når kyllingen er meget mør, tages den op, lad skyen reducere og smag til med salt, peber og krydderier. Læg kyllingestykkerne tilbage i gryden og server.

Comments

comments

DEL
Tidligere artikelMad ud af huset
Næste artikelIndkøbspolitik