4 pers.
Ingredienser
250 g æggenudler
1½ liter hønsebouillon
8 tynde skiver ingefær
3-4 limeblade
2 spsk. hakket citrongræs
4 spsk. citronsaft
1 spsk. fish sauce
2 spsk. Sambal Oelek eller lignende chilipasta
ca. 15 rå kæmperejer, pillede med med halevifte på
2 små friske røde chili
hakket, frisk koriander
Fremgangsmåde
Styrken i suppen kan varieres med mere eller mindre chili.
Stil evt. en ekstra skål med hakket chili på bordet.
Suppen kan også laves med okse-, svine- eller kyllingekød.
Hæld kogende vand over æggenudlerne og lad dem stå lidt, inden vandet hældes fra. Lad dem dryppe af.
Bring bouillon i kog ved kraftig varme i nogle minutter. Skru ned og tilsæt citronsaft, fish sauce og Sambal Oelek. Rør rundt og lad det simre et par minutter. Tilsæt rejerne og nudlerne og lad retten koge i ca. 3 minutter. Kog ikke rejerne for lang tid, så bliver de seje. Smag til med citronsaft, fish sauce og chilipasta. Tilsæt de friske chilier, og drys med hakket koriander.