Nudelsuppe med rejer

4 pers.

Ingredienser

250 g æggenudler
1½ liter hønsebouillon
8 tynde skiver ingefær
3-4 limeblade
2 spsk. hakket citrongræs
4 spsk. citronsaft
1 spsk. fish sauce
2 spsk. Sambal Oelek eller lignende chilipasta
ca. 15 rå kæmperejer, pillede med med halevifte på
2 små friske røde chili
hakket, frisk koriander

Fremgangsmåde

Styrken i suppen kan varieres med mere eller mindre chili.
Stil evt. en ekstra skål med hakket chili på bordet.
Suppen kan også laves med okse-, svine- eller kyllingekød.

Hæld kogende vand over æggenudlerne og lad dem stå lidt, inden vandet hældes fra. Lad dem dryppe af.
Bring bouillon i kog ved kraftig varme i nogle minutter. Skru ned og tilsæt citronsaft, fish sauce og Sambal Oelek. Rør rundt og lad det simre et par minutter. Tilsæt rejerne og nudlerne og lad retten koge i ca. 3 minutter. Kog ikke rejerne for lang tid, så bliver de seje. Smag til med citronsaft, fish sauce og chilipasta. Tilsæt de friske chilier, og drys med hakket koriander.

Comments

comments

DEL
Tidligere artikelMad ud af huset
Næste artikelIndkøbspolitik