Thai-inspireret salat med oksekød

4 pers.

Ingredienser

400 g god steak, gerne af mørbrad eller filet, skåret i strimler
2 gulerødder, skåret i julienne
1 bdt. forårsløg, skåret i skrå skiver, ca. 2 cm. lange
100 g kinaradise, skåret i julienne
lidt frisk koriander
lidt frisk thaibasilikum (fåes i asiatiske forretninger)
1 bananblade (fås i asiatiske forretninger)
200 g sobanudler

Marinade:
1 spsk. limesaft
3 spsk. hoisinsauce (fås i store supermarkeder eller hos asiatiske kødmænd)
9 fed hvidløg, pillet
3 spsk. sambal oelek
3 spsk. mirin (risvin)
3 spsk. sesamolie
2 spsk. frisk ingefær, finthakket
2 spsk. sesamfrø

Dressing:
1 dl olivenolie
1 spsk. riseddike
2 spsk. akaciehonning
1½ tsk. mirin (japansk risvin)
1 tsk. sesamolie
1½ tsk. frisk ingefær, fintrevet
2 spsk. soyasauce
salt, friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Bland ingredienserne til marinaden sammen. Kom kødet i og vend det godt rundt. Lad det marinere i køleskab i 24 timer.
Kom alle ingredienserne til dressingen i en blender/foodprocessor og kør, til det er en glat blanding. Krydr med lidt salt og friskkværnet peber, smag til.

Tilbered nudlerne efter anvisning på emballagen, hæld vandet fra og vend dem straks med 2 spsk. af dressingen (altså mens de stadig er varme).
Tag kødet op af marinaden og dup det lidt med køkkenrulle, så der ikke hænger alt for meget væde ved. Steg det i et par minutter på hver side, ved høj varme, så det får varme og er gennemstegt. Lad det afkøle lidt og bland så med nudlerne.
Tilsæt resten af ingredienserne – undtagen bananblad – og vend det sammen. Brug bananbladet som serveringsfad og anret salaten ovenpå.

Tidligere artikelHvorfor er mærketøj så dyrt?
Næste artikelIndkøbspolitik