header

Asiatisk kyllppetingesalat

4 pers.

Ingredienser

1 bakke rucolasalat, godt skyllet og slynget tør
2 grønne peberfrugter, skåret i strimler
3 spsk. syltet ingefær, afdryppet
½ rød peberfrugt i tynde strimler
1 bakke bønnespirer, skyllet og duppet tørre
2 kyllingebrystfileter
4 wontonskind stykker, fåes hos asiatiske købmænd
1 spsk. sesamfrø, ristede
1 spsk. sesamolie
salt, friskkværnet peber

Marinade:
1 tsk. hvidløg, knust og finthakket
1 dl hoisinsauce (købes i velassorterede supermarkeder eller hos asiatiske købmænd)
2 spsk. sød chilisauce
1 tsk. frisk ingefær, fintrevet
1 spsk. soyasauce

Fremgangsmåde

Bland ingredienserne til marinaden sammen. Bank kyllingefileterne lidt ud, så de får ca. sammen tykkelse over det hele. Kom dem marinaden og vend godt rundt. Lad dem marinere i mindst 1 time i køleskab.
Varm lidt olie op på en pande og steg kyllingestykkerne til de er netop gennemstegte. Tag dem af og riv dem i stykker med 2 gafler – eller skær dem i strimler.
Skær wontondejen i strimler. Varm olien op og steg dem, til de er sprøde. Tag dem op og lad dem dryppe af på køkkenrulle.
Anret salaten på et fad og top op med kylling, peberfrugter, bønnespirer og ingefær.
Drys med de letristede sesamfrø og dryp tilsidst med sesamolien.