Skøn salat med kartofler og laks

4 pers.

Ingredienser

250 g varmrøget laks
500 g nye kartofler, rengjorte, kogte og skåret i skiver
1 sprødt salathoved, godt skyllet og slynget tør
2 forårsløg, snittet
1 stilk bladselleri, fintsnittet
1 spsk. store kapersbær med stilk
1 spsk. rødvinseddike
1 dl olivenolie
½ dl friskpresset citronsaft
1 fed hvidløg, presset
salt, friskkværnet peber

Mayonnaise:
1 dl rapsolie
1 pasteuriseret æggeblomme
½ dl friskpresset citrnosaft
fintrevet skal af ½ citron (økologisk)
salt, friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Kom olivenolie, citronsaft, rødvinseedike og hvidløg i en blender eller foodprocessor. Kør til det er en glat dressing. Smag til med salt og friskkværnet peber.
Kom bladselleri, de hele, store kapersbær og forårsløg i og vend det rundt.
Skær de kogte, letafkølede kartofler i skiver og bland dem i dressingen mens de stadig er lune. Riv salaten i mindre stykker og del laksen i flager, kom også dem i dressingen og vend forsigtig rundt.

Kom den æggeblommen i en blender eller foodprocessor sammen med citronsaft, -skal, lidt salt og friskkværnet peber. Kør og ved lav hastighed og tilsæt olien lidt efter lidt, til det bliver en tyk masse. Smag til.

Fordel salaten på tallerkner, dryp med lidt af mayonnaisen og server resten til, sammen med noget godt brød.

Comments

comments

DEL
Tidligere artikelMad ud af huset
Næste artikelIndkøbspolitik