header

Kalvefrikassé

2 pers.

Ingredienser

½ bdt. grønne asparges, knæk det nederste af og skær dem i mindre stykker
2 store håndfulde frisk spinat, godt skyllet og slynget tør
250 g kalvekød i tern
300 g kartofler
1 spsk. majsstivelse udrørt i lidt vand
150 g ærter, friskbælgede eller frosne
olivenolie
1 dl piskefløde
1 æggeblomme
salt, friskkværnet peber
purløg, fintsnittet
friskpresset citronsaft

Fremgangsmåde

Kom kødet i en gryde med koldt vand, så det dækker. Kog op og skum urenheder af. Kom salt i og lad det koge til kødet er mørt, ca. 35 minutter.
Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Kog dem godt møre i usaltet vand.
Tag kødet op med en hulske og lad suppen koge lidt ind. Rør majsstivelse ud i lidt koldt vand og jævn saucen. Tilsæt aspargesstykkerne og lad dem koge med i et par minutter, tilsæt ærter og spinat. Kog op, krydr med salt, friskkværnet peber og citronsaft.
Hæld vandet fra kartoflerne, mos dem meget groft og vend dem med lidt god olivenolie og smag til med salt og friskkværnet peber.
Pisk fløde og æggeblomme sammen, rør det i saucen, varm op til kogepunktet, men det må IKKE koge!!!
Drys kartoffelmosen med purløg og server sammen med saucen og kødet.