header

Kartoffelgratin med laks

2 pers.

Ingredienser

1 bdt. forårsløg, fintsnittet
300 g laksefileter uden skind og ben
8 kartofler
250 g grønne bønner fra frost
2 æg
2 dl mælk
lidt smør
salt, friskkværnet peber
lidt hel muskatnød, fintrevet

Fremgangsmåde

Vask kartoflerne, kog dem i letsaltet vand til de er netop møre. Lad dem køle lidt af, inden de pilles og skæres i skiver.
Smør et ovnfast fad godt. Skær laksen i skiver og læg et lag af laks, så bønner og forårsløg. Krydr med salt og friskkværnet peber Forsæt, indtil til de 3 ting er brugt og husk at krydr hvert lag. Læg kartoffelskiverne øverst som et låg. Pisk æg og mælk sammen, krydr med salt, friskkværnet peber og muskatnød. Hæld det over kartoffelfadet og stil i en 200 grader varm ovn i ca. 35 minutter, til æggemassen er stivnet og kartoflerne er gyldne. Server med en god chutney og en salat.