Kartoffelsalat med chorizo

4 pers.

Ingredienser

1 bakke cherrytomater, halveret
1 bdt. friske, grønne asparges, det nederste knækket af og skåret i mindre stykker
1 rødløg, hakket
2-3 fed hvidløg, knust og finthakket
250 g chorizopølser
½ spidskål, stok skåret fra og meget fintsnittet
800 g nye kartofler
olivenolie til stegning
25 g frisk parmesan, revet
1 potte basilikumblade, hakket
salt, friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 200 grader, læg chorizopølserne på en bageplade og steg pølserne sprøde i ca. 20 minutter.
Kog kartoflerne i letsaltet vand, til de er netop møre. Hæld vandet fra og lad dem dampe tørre på eftervarmen. Lad dem køle lidt af og skær dem så i skiver.
Varm lidt olie i en wok eller en sauterpande, sauter løg til de bliver gennemsigtige og begynder at tage farve. Tilsæt kartoflerne og steg i ca. 5 minutter, ved middelvarme. Tilsæt spidskål og asparges, steg i endnu 3 minutters tid under omrøring. Tilsæt hvidløg, salt og friskkværnet peber og steg i et par minutter, vend rundt i det.
Skær pølserne i skiver og vend dem forsigtigt i sammen med parmesanost og cherrytomater. Drys tilsidst med basilikum.

Comments

comments