header

Æblekage med karamel

Ingredienser

Karamel:
1 1/4 dl piskefløde
25 g smør
125 g sukker

Desuden:
200 g mel
150 g sukker
100 g smør
3 æg
2 tsk, bagepulver
½ dl mælk
3 store æbler, skåret i tynde både

Fremgangsmåde

Pisk sukker og smør sammen til det er luftigt, med en el-mikser. Pisk æggene i et ad gangen, pisk godt efter hvert æg. Sigt mel og bagepulver i dejen, skiftevis med at mælken hældes i. Rør dejen sammen med lette tag og hæld dejen i en smurt tærteform.
Læg æblerne taglagt ovenpå dejen og bag ved 175 grader i ca. 45 minutter. Tjek at den er gennembagt, inden den tages ud.
Hæld sukkeret ud på en pande i et jævn lag og læg smørret ovenpå, varm det op ved god varme, så sukkeret smelter. Rør i det så det ikke brænder på. Tilsæt fløden lidt ad gangen og under konstant omrøring. Hæld den færdige karamel over kagen. Server med iskoldt flødeskum – eller en kugle god vaniljeis til.