Kylling i fad med blommer

4 pers.

Ingredienser

3 rødløg, skåret i både
2 store gulerødder, i mundrette stykker
2 porrer, godt rensede og skåret i mundrette stykker
400 g modne blommer, halveret og udstenet
2 spsk. frisk timian, hakket
2 spsk. olivenolie
salt, friskkværnet peber

Desuden:
1 hel kylling

Fremgangsmåde

Skyl kyllingen under koldt vand og tjek, at al indmaden er taget ud. Dup den helt tør. Gnid den godt ud- og indvendig med salt og friskkværnet peber. Læg kyllingen i et fad og steg ved 220 grader i ca. 20 minutter – gør imens grønsagerne klare.
Kom alle grønsagerne i et ovnfast fad og vend dem med olie, timian, salt og friskkværnet peber. Sæt fadet ind i ovnen til kyllingen og steg færdig i endnu ca. 40 minutter eller til kyllingen er gennemstegt og kødsaften klar.
Parter kyllingen i 8 stykker og server sammen med de ovnbagte grønsager og noget lækkert brød.

Comments

comments

DEL
Tidligere artikelMad ud af huset
Næste artikelIndkøbspolitik