header

Speltsalat med kylling og gedeost

4 pers.

Ingredienser

125 g gedeost, blød
3 kyllingebrystfileter
350 g friske, grønne bønner, nippede
3 forårsløg, finthakket
250 g frosne majskerner, optøede og afdryppede
1 dl speltkerner
2 spsk. hvidvinseddike
1 tsk. dijonsennep
3 spsk. olivenolie

Fremgangsmåde

Varm 1 spsk. af olivenolien op på en pande. Krydr kyllingefileterne med salt og friskkværnet peber – og steg dem på panden til de er netop gennemstegte. Lad dem køle lidt af. Brug så 2 gafler til at trække kødet fra hinanden i trevler.
Kog bønnerne i letsaltet vand i ca. 4 minutter. Hæld vandet fra og brus dem over med koldt vand, lad dem dryppe af. Dup dem tørre i et rent viskestykke.
Kog spelten efter anvisning på emballagen, hæld vandet fra og stil dem til side.
Bland spelt, kylling og bønner i en skål. Tilsæt majs og forårsløg, smag til med salt og friskkværnet peber.
Pisk 2 spsk. olie sammen med sennep og eddike, smag til med salt og friskkværnet peber. Dryp dressingen over salaten og vend det hele godt rundt. Drys gedeost i mindre stykker over og server med lækkert brød.