header

Salat med asparges og parmesan

4 pers.

Ingredienser

250 g østershatte, børstet rene
1 bdt. grønne asparges, det nederste knækket af
1 bdt. hvide asparges, der nederste knækket af
6 spsk. god olivenolie
2 spsk. friskpresset citronsaft
3 spsk. frisk, revet parmesan
2 spsk. finthakket skalotteløg
1 tsk. worcestershiresauce
1 fed hvidløg, knust og finthakket
salt, friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Skyl de aspargesene. Skræl de hvide asparges fra lige under hovedet og nedefter.
Bring letsaltet vand i kog og kog de grønne asparges i 8-10 minutter og de hvide i 5-6 minutter, afhængig af tykkelse, de må endelig ikke få for meget.
Hav en skål med isvand klar, hvor asparges kommes ned i. Tag dem op straks igen med en hulske og lad dem dryppe lidt af. Anret asparges på 4 tallerkner.
Skær østershatte i strimler. Kom ca. 1 spsk. af olien på en pande og svits løg og svampe i ca. 5 minutter, hæld blandingen over aspargesene.

Pisk resten af olien med citronsaft, parmesan, worcestershiresauce og hvidløg. Smag til med salt og friskkværnet peber. Dryp dressingen over tilsidst og server med lækkert brød.